Leer de wondere wereld van de bij

Activiteiten

 Koninginneteelt

Het imkeren in Nederland en meer specifiek in de stad vraagt om een type bij dat zachtaardig is: je wilt geen ruzie met de buren omdat ze last hebben van je bijen. 
We hebben een werkgroep die aan koninginnenteelt doet en ieder jaar weer mooie koninginnen kweekt en of koopt. We komen bij elkaar voor de start van de teelt en bespreken de aanpak van het teeltseizoen.
We helpen elkaar met kennis, en als er iets fout gaat helpen we om toch koninginnen te kunnen zenden naar het bevruchtingsstation. Wij gebruiken Buckfast-moeren als startpunt, waar we larven en eitjes van verzamelen om verder te telen. De koninginnen zijn allen P-koninginnen, dus bevrucht door zuivere Buckfast darren.
 
Ieder jaar is het weer een uitdaging om mooie koninginnen te kweken, het enthousiasme is groot en we leren er iedere keer veel van.
 
De kosten die hiermee gemoeid zijn worden omgeslagen over het aantal koninginnen waarmee men wil deelnemen en bedragen rond de 25 a 30 euro per koningin. Je zorgt wel voor eigen kastjes en je kweekt zelf je koninginnen op.

Wil je ook de wereld van de bijenteelt leren kennen?

Meld u aan door te mailen naar info@imkersleiden.nl tav Caspar Westelaken

administratie

Caspar Westelaken
info@imkersleiden.nl

bijenteelt leraar

Steven Kluft

Ben jij ook een echte bij-liefhebber?

Ontvang ons blad De Stertselaar, doe mee aan leuke activiteiten en leer ontzettend veel!